UNICEF respalda la Marató

Unicef recolça aquesta iniciativa d’un grup de mares per a cridar l’atenció sobre la precarietat en les condicions de criança.


La marxa, que serà a ritme de passeig, començarà a la Plaça Catalunya a les 11 del matí i acabarà al Parc de la Ciutadella, tot passant per la Plaça de St. Jaume. “Marató amb nadó” fa referència a la cursa de resistència diària que moltes mares i pares han de fer per poder criar els seus fills i filles.

Aquest acte vol cridar l’atenció sobre el fet que una de les tasques més importants en una societat com és la de curar i criar els seus nadons, nenes i nens es troba excessivament desatès pels poders públics. Els nens i nenes són el nostre futur i per això tenir-ne cura ha de ser una qüestió prioritària no només per a les famílies sinó també per a l’Estat.

Considerem que aquest estat de coses pot i ha de ser millorat. Si el model econòmic que regeix les nostres vides obliga els dos membres de la parella a treballar fora de casa per poder sostenir la família, l’Estat hauria de proporcionar les condicions adequades per poder combinar criança i treball. Per tant, l’objectiu de la marató és reclamar millores en les condicions de la criança com, per exemple, permisos de maternitat i paternitat més llargs, veritables polítiques de conciliació de la vida familiar i laboral, millores en el sistema d’escoles bressol públiques, etc.

Aquesta Marató, oberta a tot tipus de famílies i els que algun dia volen formar-ne una, ha estat guardonada amb el premi Maria Aurèlia Capmany, i compta amb el recolçament d’Unicef, el suport de l’Ajuntament de Barcelona i la col·laboració de l’Associació Quetzal, la revista “Viure en família” i el Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison.

No hay comentarios: